HPV:n kansallinen suunnituskilpailu - Valvojan lausunto

VALVOJAN LAUSUNTO

Helsingin Poliisi-Voimailijain jokasyksyinen kansallinen suunnistuskilpailu on tänä vuonna Espoon Solvallassa keskellä Nuuksion kansallispuistoa. Kilpailukeskuksen vieressä on urheiluopisto ja uusi luontokeskus Haltia, johon kannattaa kilpailun jälkeen tutustua.

Kilpailumaastosta voin sen verran kertoa, että nyt pääsette pois puskista ja heinikoista rypemästä. Maastoon on tullut runsaasti uusia polkuja, joita ei millään saa mahtumaan karttaan siten, että sen luettavuus ei kärsisi. Maastossa olevat kivet, jyrkänteet ja kumpareet ovat edelleen paikallaan.

Tarjolla on vaativia rinnerasteja pienipiirteisillä alueilla ja paljaita avokallioita vauhdinpitoon. Kokeneet HPV:n ratamestarit Reijo Hyvönen ja Kari Saari ovat suunnitelleet Teille vaihtelevia suunnistustehtäviä, joiden selvittäminen on luettavissa tulostaululta. Sikäli mikäli rastilippu ei aina silmiin osukaan, niin isoja mustikoita ja kanttarellejä on myös tarjolla. Ainakin minä niihin kompastuin. Kilpailuaikaan syyskussa lienee jo puolukoiden aika.

Suunnistusterveisin, nauttikaa

Kilpailun valvoja Tuomo Kauppinen Hyvinkään Rasti