HPV - Helsingin Poliisi-Voimailijat

Helsingin Poliisi-Voimailijat ry perustettiin vuonna 1921 Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa olevien henkilöiden sekä heidän 14 vuotta täyttäneiden poikien urheiluseuraksi. Nykyisin HPV:ssä on myös muista kaupungeista olevia poliiseja sekä poliisihallinnon ulkopuolisia jäseniä. Alkuvuosina HPV:n lajivalikoimiin kuuluivat poliisimiehille voimaa kasvattavat lajit kuten paini, köydenveto ja nyrkkeily, mutta pian mukaan tulivat myös hiihto, yleisurheilu ja erilaiset palloilulajit.

HPV on yleisseura, jonka lajivalikoimaan tällä hetkellä kuuluvat hiihto, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus, suunnistus, painonnosto, penkkipunnerrus, voimanosto, voimapunnerrus ja yleisurheilu. HPV on edellä mainittujen urheilulajien kansallisten lajiliittojen jäsen. Lajiliitoissa ja mediassa HPV toimii vahvasti puhtaan urheilun puolesta.

Seuraa johtaa puheenjohtaja ja 10-jäseninen johtokunta. Käytännön toiminnasta vastaavat voimailu-, suunnistus- ja hiihto-, yleisurheilu-, nuoriso- ja kuntoliikunta- sekä naisjaos. Jaokset järjestävät vuosittain useita kilpailutapahtumia. HPV on vuosittain mukana Helsinki City Running Dayn järjestelyissä. Seura julkaisi jäsenilleen suunnattua Poliisi-Voimailija -lehteä vuosina 1996-2013.

 

Poliisi voimailijat